Dé specialist in hotels in en rondom Florence

Winkelen in Florence

Vespa winkel in Florence
Vespa winkel in Florence

Grote diversiteit en unieke winkels en galleries : voor ieder wat wils

Als centrum voor mode en antiek is Florence duur, maar onovertroffen. Koopjes zijn er ook genoeg, vooral lederwaren en schoenen. Gastronomen vinden een groot assortiment wijn, olijfolie en gekonfijte vruchten. In het westen van het centrum vindt u veel leuke winkeltjes. Aan de ene kant van dit deel van Florence ligt het spoorwegstation (een zeldzaam voorbeeld van moderne architectuur in het centrum) en aan de andere kant ligt de Ponte Vecchio. Tussen deze twee punten is er wel voor een ieder iets dat hem interessant lijkt.  Ook op het Piazza della Repubblica is het goed winkelen: van de goedkope spullen op de mercato Nuovo tot de showrooms van de exclusieve couturiers in de Via della Vigna Nuova en de Via de’ Tornabuoni. In de kleine straatjes eromheen zetten ambachtslieden de trotse ambachtelijke tradities van Florence voort, van steenhouwen tot restauratiewerk. De grootste markt in Florence is de Mercato di  San Lorenzo, de centrale straatmarkt in florence. Mercato delle Pulci is een vlooienmarkt.

Advertentie

Moderne winkels

Florence is in feite één groot openluchtmuseum, maar wel een waarbinnen vele moderne zaken hun plekjes hebben gevonden. De moderne winkels in de historische panden zijn op zich al een attractie en een lust voor het oog. U vindt er vele moderne kledingzaken, zowel betaalbaar als bijna onbetaalbaar (de showrooms van de grote couturiers), maar ook specialiteitenzaken zoals Vespa specialisten, waar u echt van alles op het gebied van de legendarische Vespa scooter kunt kopen, maar ook grote specialiteitenzaken op het gebied van ijsmachines, koffie en espresso automaten en noem maar op. Zonder uitzondering dus gevestigd in historische, sfeervolle panden waardoor de winkelbeleving fantastisch is.

Winkelen in Florence
Traditionele winkel in Florence
Traditionele winkel in Florence

Ambachtelijke winkels

In de markthallen bij San Lorenzo vindt u alle ingrediënten voor de echte Toscaanse keuken. Kijk op de Ponte Vecchio eens uit naar sieraden. Via Tornabuoni en zijstraten zijn hét adres voor de grote Italiaanse  en buitenlandse modemerken. Ook op het Piazza della Repubblica is het goed winkelen:  de Via della Vigna Nuova en de Via de’ Tornabuoni. In de kleine straatjes eromheen zetten ambachtslieden de trotse ambachtelijke tradities van Florence voort, van steenhouwen tot restauratiewerk tot aan leerbewerking. Hier kunt u nog echt vakwerk kopen voor niet al te hoge tarieven. Sowieso kunt u dan even genieten bij één van de vele Espresso barretjes, waar u een heerlijk Café Machhiato kunt drinken of een zware Espresso. Florence is genieten, zowel voor de inwendige als uitwendige mens. In combinatie met een goedkope vlucht kunt u kiezen voor budgethotelletjes en zo een fantastich lang weekend beleven.

Advertentie


Ontdek het sfeervolle Florence!

Restaurants Florence Restaurants
Ponte Vecchio Florence Ponte Vecchio
Piazza della Signoria Piazza della Signoria
Winkelen in Florence Winkelen
Piazza del Duomo Piazza del Duomo
Fiesole Omgeving Florence
Cafes in Florence Café's
David van Michelangelo David van Michelangelo
Thumbnail kaart Toscane Plattegrond Toscane
Evenementen in Florence Evenementen
Uffizi galerij Uffizi Galerij
Thumbnail kaart Florence Plattegrond Florence