Dé specialist in hotels in en rondom Florence

Uffizi Gallerij

Uffizi

Het Uffizi is gebouwd tussen 1560 en 1580 als kantoor (Uffizi)  voor de nieuwe Toscaans regering van Cosimo I. De architect, Vasari, creëerde met behulp van ijzeren versterkingen opde eerste verdieping een bijna ononderbroeken glazen wand. Vanaf 1581 gebruikten de erfgenamen van cosimo I deze goedverlichte ruimte om de kunstschatten van de Medici-familie tentoon te stellen. Zo ontstond de oudste kunstgallerij ter wereld.Het Uffizi herbergt enkele van de grootste kunstwerken uit de Renaissance. In 1737 schonk anna Maria Lodovica, de laatste van de Medici’s de kunstverzameling aan het volk van Florence.

Advertentie

Wat is er te zien?

De kunstverzameling van het Uffizi is gehuisvest op de bovenste verdieping van het gebouw. Antieke Griekse en Romeinse beeldhouwkunst is te zien in de brede gang die rond het hele gebouw loopt. De schilderijen hangen in de kamers naast de gang, in chronologische volgorde zodat de ontwikkeling van de florentijnse kunst te zien is, van de Gotiek tot de Hoge Renaissance en verder. De bekendste schilderijen hangen in de zalen 7 -18.  Bekende werken zijn de Tronende Madonna van Giotto, een mijlpaal in de beheersing van het perspectief. Een ander beroemd werk is de geboorte van Venus uit 1485 van Botticelli die de Romeinse goding van de liefde toont, geboren in een storm in de EgeïscheZee. Ze wordt aan land geblazen door de wind en begroet door een nimfe die klaar staat met een mantel.

Straatartiesten bij het Galleria degli Uffizi

Rondom het Uffizi heerst een prettige artistieke sfeer en vindt u vele straatartiesten, variërend van talentvolle schilders tot en met beeldhouwers en beeldende kunstenaars. Ook zijn er vele winkeltjes en verkoopkraampjes aanwezig waarbij allerlei Florence gerelateerde produkten worden verkocht als kleine Davids, maar ook antieke spullen. Laat u verbazen door de capriolen van de artiesten terwijl u op een van de vele stenen bankjes van het zonnetje zit te genieten. Daarna slentert u lekker naar de rivier De Arno en zoekt u een van de terrasje op of neemt een kijkje op de Ponte Vecchio. Wilt u een hotel in Florence boeken dichtbij de Uffizi Gallerij ? Klik dan hier voor het direct zoeken en boeken van hotel Florence.

Advertentie


Ontdek het sfeervolle Florence!

Restaurants
Ponte Vecchio
Piazza della Signoria
Winkelen
Piazza del Duomo
Omgeving Florence
Café's
David van Michelangelo
Plattegrond Toscane
Evenementen
Uffizi Galerij
Plattegrond Florence