Dé specialist in hotels in en rondom Florence

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio (Oude Brug)

De Ponte Vecchio  of Oude Brug over de rivier de Arno stamt uit 1345 en is ontworpen door Taddeo Gaddi, een leerling van de befaamde Giotto. Het is de enige brug in de stad die in de Tweede Wereldoorlog niet werd opgeblazen. Bedrijfjes waren er altijd gevestigd, maar de slagers, looieres en smeden die hier van oorsprong hun werkplaats hadden ( en die de rivier gebruikten als stortplaats voor afval) werden door hertof Ferdinando I in 1593 verwijderd omdat ze teveel lawaai en stak produceerden.  De werkplaatsen werden verbouwd en daarna verhuurd aan edelsmeden. Tot op de dag van vandaag zitten er sieraden en juweelwinkels die nieuwe en antieke sieraden verkopen.

Advertentie

De Corridoio Vasariano of de Vasari Gang

Dit is een gang c.q. wandelroute die het Palazzo Vechhio verbindt met de Uffizie galerij en met het Palazzo Pitti. Deze wandelgang werd in 1565 gebouwd door Giorgio Vasari, de hofarchitekt van de Medici’s. Dankzij de particulier wandelgang konden leden van de Medici-familie heen en weer lopen tussen hun residenties zonder zonder de mensenmassa op straat te hoeven begeven.  

Over de Ponte Vecchio, boven de aanwezige winkels loopt over de gehele lengte van de brug deze wandelgang. De gang die Vasari bouwde over de rij winkels aan de linkernat van de brug hangt vol zelfpotretten van beroemde kunstenaars onder wie Rubens en Rembrandt.

Vasari gang ponte vecchio
Buste cellini ponte vecchio

Buste van Cellini

Benvenuto Cellini (1500-1571) was de beroemdste Florentijnse Goudsmid en kreeg in 1900 een mooi plaatsje midden op de brug.

Advertentie


Ontdek het sfeervolle Florence!

Restaurants Florence Restaurants
Ponte Vecchio Florence Ponte Vecchio
Piazza della Signoria Piazza della Signoria
Winkelen in Florence Winkelen
Piazza del Duomo Piazza del Duomo
Fiesole Omgeving Florence
Cafes in Florence Café's
David van Michelangelo David van Michelangelo
Thumbnail kaart Toscane Plattegrond Toscane
Evenementen in Florence Evenementen
Uffizi galerij Uffizi Galerij
Thumbnail kaart Florence Plattegrond Florence