De stad aan de Arno is het toeristische hoogte­punt van Toscane, een reusachtig openlucht­museum waar de geschiedenis van de renais­sance en het humanisme voor het grijpen ligt. Tegenwoordig is het de hoofdstad van de regio Toscane. Naast handel, bankwezen en wetenschap is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Vijftigduizend van de 370.000 inwoners zijn student. Florence is een geweldige stad om te bezoeken en te verblijven. Met vele honderden sfeervolle restaurantjes, cafés, musea, evenementen, kunst & cultuur en leent zich bij uitstek om de rest van het prachtige Toscane te bezoeken. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: elk jaargetijde heeft zijn eigen charme en  er is altijd veel te doen.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Evenementen in Florence

Evenementen

Winkelen in Florence

Winkelen

Restaurants

Interessante cafés in Florence

Café’s

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo

De David van Michelangelo

David van Michelangelo

Uffizi Gallerij

Copyright © Alle rechten voorbehouden Hotelflorence.be  Disclaimer   |  Linkpartners  |  Contact

Hotelflorence.be, de specialist in hotels in en rondom Florence

Hotelflorence.be :

• direct zoeken

• veilig boeken

• keuze uit meer

  dan 300 hotels

• voor elk budget

• laagste

   prijsgarantie

• veel reviews

• veel foto’s


Verras uw partner !

‘Firenze” staat bekend om de vele kunstschatten en culturele evenementen

Diverse

Aanbiedingen

Ook de omgeving is het bezoeken meer dan waard !

HOME Ontdek het  Sfeervolle Florence De David van Michelangelo

Plattegrond Florence

Eten & Drinken in Florence Eten & Drinken in Florence Winkelen in Florence Evenementen Florence Ponte Vecchio Piazza del Duomo David van Michelangelo Uffizi Gallerij Plattegrond Florence Omgeving Florence Muziekfestival Maggio Musicale Fiorentino

Ponte Vecchio

De Ponte Vecchio  of Oude Brug over de rivier de Arno stamt uit 1345 en is ontworpen door Taddeo Gaddi, een leerling van de befaamde Giotto. Het is de enige brug in de stad die in de Tweede Wereldoorlog niet werd opgeblazen. Bedrijfjes waren er altijd gevestigd, maar de slagers, looieres en smeden die hier van oorsprong hun werkplaats hadden ( en die de rivier gebruikten als stortplaats voor afval) werden door hertof Ferdinando I in 1593 verwijderd omdat ze teveel lawaai en stak produceerden.  De werkplaatsen werden verbouwd en daarna verhuurd aan edelsmeden. Tot op de dag van vandaag zitten er sieraden en juweelwinkels die nieuwe en antieke sieraden verkopen.

Ponte Vecchio (Oude Brug)

Dit is een gang c.q. wandelroute die het Palazzo Vechhio verbindt met de Uffizie galerij en met het Palazzo Pitt. Deze wandelgang werd in 1565 gebouwd door Giorgio Vasari, de hofarchitekt van de

Medici’s. Dankzij de particulier wandelgang konden leden van de Medici-familie heen en weer lopen tussen hun residenties zonder zonder de mensenmassa op straat te hoeven begeven.  Over de Ponte Vecchio, boven de aanwezige winkels loopt over de gehele lengte van de brug deze wandelgang. De gang die Vasari bouwde over de rij winkels aan de linkernat van de brug hangt vol zelfpotretten van beroemde kunstenaars onder wie Rubens en Rembrandt.


De Corridoio Vasariano of de Vasari Gang

Benvenuto Cellini (1500-1571) was de beroemdste Florentijnse Goudsmid en kreeg in 1900 een mooi plaatsje midden op de brug.


Bent u op zoek naar een comfortabel hotel in de buurt van de Ponte Vecchio ? Klik dan hier en zoek en boek uw hotel !

Buste van Cellini