Dé specialist in hotels in en rondom Florence

Omgeving Florence

Het landschap van Toscane

Toscane heeft een weelderige natuur, met name bloemen en de insecten die daar op afkomen, zoals bijen, krekels , cicaden en sprinkhanen. Jarenlang waren Toscaanse boeren te arm om in moderne landbouwmethoden te investeren, zodat ze hun grond tot voor kort op traditionele wijze bewerkten. De landelijke gebieden zijn daardoor ongerept gebleven, een toevluchtsoord voor veel planten en dieren. In het Noorden bevinden zich de ruige bergen, in het Zuiden de moerassen van de Maremma en in het Westen vindt u de aangename kustplaatsen en een rotsachtige kust. In het midden van Toscane ligt Florence .

Advertentie

Kruispunt

Florence ligt op het kruispunt van Noord-, West- en Oost-Toscane in een landschap van zacht glooiende hellingen en op ongeveer 3 uur rijden van Milaan en 2,5 uur rijden van Rome. In de directe omgeving van Florence is het oude stadje Fiesole te vinden dat op een heuvel ligt en een prachtig uitzicht over Florence biedt.  De dichtsbijzijnde stad is Pistoia  met het typisch middeleeuwse plein, prachtige kerken met spreekgestoelten uit de vroege Renaissance en de betoverende friezen van het Ospedale del Ceppo - vervaardigd door de vermaarde Della Robbia - is een van de best bewaarde geheimen in Toscane. De omliggende heuvels stralen een serene rust uit en er zijn enkele zeer aantrekkelijke verblijfplaatsen in deze heuvels.

Plattegronden Florence en Toscane

Indien u op zoek bent naar algemene en gedetaileerde plattegronden van Florence dan klikt u hier en indien u op zoek bent naar plattegronden van heel Toscane dan klikt u hier.

Advertentie


Ontdek het sfeervolle Florence!

Restaurants
Ponte Vecchio
Piazza della Signoria
Winkelen
Piazza del Duomo
Omgeving Florence
Café's
David van Michelangelo
Plattegrond Toscane
Evenementen
Uffizi Galerij
Plattegrond Florence