Dé specialist in hotels in en rondom Florence

Muziekfestival Maggio Musicale Fiorentino

Maggio Musicale Fiorentino

Dit grote muziekfestival vindt plaats in de maanden mei en juni en is het belangrijkste kunstfestival met onder andere concerten van het Orchestra Regionale Toscane en internationale artiesten. Het festival omvat ook klassiek en modern ballet en andere evenementen.  

Advertentie

Klassieke muziek

In de Romeinse tijd raakte geheel Toscane in verval ondanks de aanleg van belangrijke wegen (Aurelia en Cassia), acquaducten en andere openbare werken, waarvan overal nog gave restanten zijn te vinden. In de vroege Middeleeuwen werd het gebied een hertogdom, maar Lucca was de enige stad die van groot belang was in de streek, de andere steden waaronder Florence waren niet meer dan dorpen. Vanaf de 12e eeuw na Christus kwam de grote opleving als Pisa begint met de handel met het Verre Oosten. In Siena en Florence bloeien de industrie (textiel) en financiële activiteiten (bankwezen) op. Florence werd steeds machtiger en was vanaf de 13e eeuw heerser over geheel Toscane. Alleen Lucca en Siena waren nog zelfstandig. In 1434 kwam de familie Medici aan het roer van Florence.

Moderne muziek

Het festival herbergt een heerlijke combinatie van klassieke en moderne muziek in zeer sfeervolle settings, in de eeuwenoude straatjes klinken de klanken van de klassieke muziek prachtig en voeren u mee naar vroeger tijden. Laat u verrassen en overvallen door de ambiance van het nachtelijke Florence en beleef de muzikale harmonie.

Advertentie


Ontdek het sfeervolle Florence!

Restaurants
Ponte Vecchio
Piazza della Signoria
Winkelen
Piazza del Duomo
Omgeving Florence
Café's
David van Michelangelo
Plattegrond Toscane
Evenementen
Uffizi Galerij
Plattegrond Florence