Dé specialist in hotels in en rondom Florence

Eten & Drinken in Florence

Restaurants

Eten is een grote passie van de Italianen. Uit eten gaan op een zwoele zomeravond is een onvergetelijke ervaring. Veel restaurants in Toscane serveren alleen Italisaanse gerechten en de meeste concentreren zich op de stevige regionale keuken. Italiaanse restaurants worden op talloze manieren aangeduid, maar in de praktijk zit er qat prijs, gerechten en ambiance betreft weinig verschil tussen een trattoria, osteria of ristorante. In een birreria en een spaghetteria bent u wel iets goedkoper uit.  In Florence liggen de prijzen gemiddeld iets hoger dan in de rest van Italië. Voor de betere restaurants dient u zeker te reserveren. Een maaltijd begint gewoonlijk met een voorgerecht, een zogenaamde antipasti, gevolgd door een primi (tweede voorgerecht), een secundi (hoofdgerecht) en tenslotte een nagerecht. Goede restaurants in het centrum van Florence zijn : Acquacotta, goedkoop, le Mossacce met lokale specialiteiten, Trattoria Mario, gezellig en populair en Paoli, met een fantastische ambiance.

Advertentie

Café’s op Piazza della Republica

Op de Piazza della Republica bevinden zich veruit de meeste café’s. Bij gilli dat hier al sinds 1773 gevestigd is, drinken de Italianen graag een aperetiefje voor het avondeten. Toscane is een belangrijke wijnproducerende streek. Er worden zowel rode als witte wijnen geproduceerd, maar de rode zijn veruit het meest interessant, met name de Chianti. Chianti wordt gemaakt in zeven zones. De beste wijnen komen over het algemeen uit de streken Classico en Rufina. Ook een rosso di Montalcino is heerlijk. Populair bars of café’s zijn Alimentari, Caffe Strozzi, Giubbe Rosse, Il Barretto Piano Bar, La Vigna, Gilli, Manaresi, Scudieri en enkele wijnkelders: Birreria Centrale, Fiaschetteria al Panino, Vini del Chianti en tenslotte enkele snackbars: Cantinetta del Verrazzano, Giovacchino, Itlay & Italy. Goede ijssalons zijn Gelateria Veneta, Festival del Gelato en Perche No

Florentijnse gerechten

Bij de Toscaanse keuken ligt de nadruk op boerengerechten, met ingrediënten als olijfolie, tomaten, bonen, ham en salami als basis.  Vooraf wordt vaak de bekende bruschetta gegeten : stukjes geroosterd brood ingewreven met knoflook en olijfolie of besmeerd met tomatenpuree, leverpastij, ansjovis of olijvenpasta. Een andere klassieker is de bistecca alla Fiorentina, een boven open vuur gegrilde biefstuk die op smaak is gebracht met olie en kruiden.

Advertentie


Ontdek het sfeervolle toscane!

Restaurants
Ponte Vecchio
Piazza della Signoria
Winkelen
Piazza del Duomo
Omgeving Florence
Café's
David van Michelangelo
Plattegrond Toscane
Evenementen
Uffizi Galerij
Plattegrond Florence

Ontdek het sfeervolle Florence!

Restaurants
Ponte Vecchio
Piazza della Signoria
Winkelen
Piazza del Duomo
Omgeving Florence
Café's
David van Michelangelo
Plattegrond Toscane
Evenementen
Uffizi Galerij
Plattegrond Florence