Dé specialist in hotels in en rondom Florence

Evenementen Florence

Florentijnse en Toscaanse evenementen

Het gehele jaar door, maar met name in de zomermaanden vinden er in geheel Toscane evenementen plaats die vaak een bintenis hebben met de historie en het verleden van Toscane en Florence. U kunt dan denken aan ridderfestivals, kostuumfestivals, maar ook klassieke en moderne concerten in een historische settings zoals in Amphitheaters. In florence zelf zijn er 3 absolute toppers ons de vele evenementen en festivals die Florence kent, deze zijn het muziekfestival Maggio Musicale Fiorentino, het voetbalevenement Calcio in Costume en het lampionnenfeest La Rificolona.

Advertentie

Calcio in Costume

Het is weer wat anders dan de ridderfestivals, het pijl en boogschieten, het vuurspugen, het lopen op stelten, de straatmuzikanten, de toneelstukken, het ceremonieel werpen met vlaggen, het koetsrijden, het paardrijden etc etc die u veelvuldig in Florence zult aantreffen. Waar hebben we het over ? Over het geweldige gekostumeerde voetbalfeest dat jaarlijks op 19,24 en 28 juni in Florence wordt gehouden. Meer weten ? Klik hier voor Calcio in Costume.

Calcio in Costume

Straatfestivals

Overal in de straatjes van het Centro Historico van Florence zult u kleinkunstenaars aantreffen die hetzij muziek maken of schilderijen of ander handwerk verrichten, maar ook mime-kunstenaars die vaak beroemde figuren uit het verleden van Florence nabootsen. Het zijn niet de minsten die hier staan, u zult zich vaak verbazen over het vakmanschap en over de hilariteit die ze veroorzaken. Natuurlijk bent u nergens toe verplicht, maar enige blijk van waardering in de vorm van wat financiën is meer dan welkom voor deze kunstenaars !

Advertentie


Ontdek het sfeervolle Florence!

Restaurants
Ponte Vecchio
Piazza della Signoria
Winkelen
Piazza del Duomo
Omgeving Florence
Café's
David van Michelangelo
Plattegrond Toscane
Evenementen
Uffizi Galerij
Plattegrond Florence