Dé specialist in hotels in en rondom Florence

Fiesole

Oude stad : Fiesole

Fiesole ligt te midden van heuvels inde regio Mugello, 8 km ten noorden van Florence. Er bevinden zich belangrijke Etruskische en Romeinse overblijfselen. Door de koele wind en de heuvelachtige ligging is het gebied sinds de 15e eeuw een populaire zomerbestemming. De stad werd gesticht in de 7e eeuw voor Christus en was in de 5e eeuw voor Christus een belangrijke macht in Midden-Italië. Hij raakte in verval nadat de Romeinen in de 1e eeuw voor Christus Florence hadden gesticht. Na de nederlaag tegen Florence in 1125 raakte Fiesole in verval en veel Etruskische en Romeinse overblijfselen bleven ongestoord liggen tot de opgravingen van 1870. De buitengewoon interessante opgravingen staan garant voor een leuk dagje uit. Men heeft hier ook een Romeins badcomplex en de resten van een Etruskische tempel aangetroffen.

Advertentie

Piazza Mino da Fiesole en Duomo San Romolo

Fiesole is een van oorsprong Etruskisch stadje (15.000 inwoners) en ligt in een idyllisch landschap boven florence. Alleen al vanwege de uitzichten op de stad is de rit hierheen al de moeite waard. Na een tocht over bochtige wegen arriveert u op de Piazza Mino da Fiesole met de Duomo San Romolo en de alles overheersende klokkentoren. In het noorden begint de archeologische wijk met zijn Romeinse Theater dat plaats biedt aan 3000 toeschouwers en ‘s zomers wordt gebruikt voor concerten.

Museo Archeologico

Het kleine Mueseo Archeologico verzamelt  vondsten uit de Romeinse en Etruskische tijd. In het aangrenze Antiquarium Costantini worden voorwerpen van Italisaans, Grieks en Etruskisch aardewerkt tentoongesteld.

Advertentie


Ontdek het sfeervolle Florence!

Restaurants
Ponte Vecchio
Piazza della Signoria
Winkelen
Piazza del Duomo
Omgeving Florence
Café's
David van Michelangelo
Plattegrond Toscane
Evenementen
Uffizi Galerij
Plattegrond Florence