De stad aan de Arno is het toeristische hoogte­punt van Toscane, een reusachtig openlucht­museum waar de geschiedenis van de renais­sance en het humanisme voor het grijpen ligt. Tegenwoordig is het de hoofdstad van de regio Toscane. Naast handel, bankwezen en wetenschap is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Vijftigduizend van de 370.000 inwoners zijn student. Florence is een geweldige stad om te bezoeken en te verblijven. Met vele honderden sfeervolle restaurantjes, cafés, musea, evenementen, kunst & cultuur en leent zich bij uitstek om de rest van het prachtige Toscane te bezoeken. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: elk jaargetijde heeft zijn eigen charme en  er is altijd veel te doen.

Ponte Vecchio

Evenementen

Winkelen

Restaurants

Café’s

Piazza del Duomo

David van Michelangelo

Uffizi Gallerij

Copyright © Alle rechten voorbehouden Hotelflorence.be  Disclaimer   |  Linkpartners  |  Contact

HOME Geschiedenis Florence Eten & Drinken in Florence Winkelen in Florence Bezienswaardigheden Florence Evenementen Florence Omgeving Florence

Hotelflorence.be, de specialist in hotels in en rondom Florence

Hotelflorence.be :

• direct zoeken

• veilig boeken

• keuze uit meer

  dan 300 hotels

• voor elk budget

• laagste

   prijsgarantie

• veel reviews

• veel foto’s


Verras uw partner !

‘Firenze” staat bekend om de vele kunstschatten en culturele evenementen

Diverse

Aanbiedingen

Ook de omgeving is het bezoeken meer dan waard !

HOME
Ontdek het
Sfeervolle Florence
De David van Michelangelo Direct
Hotel
Zoeken en
Boeken
(klik!)

Plattegrond Florence

Eten & Drinken in Florence Eten & Drinken in Florence Winkelen in Florence Evenementen Florence Ponte Vecchio Piazza del Duomo David van Michelangelo Uffizi Gallerij Plattegrond Florence Omgeving Florence Muziekfestival Maggio Musicale Fiorentino

Fiesole

Fiesole ligt te midden van heuvels inde regio Mugello, 8 km ten noorden van Florence. Er bevinden zich belangrijke Etruskische en Romeinse overblijfselen. Door de koele wind en de heuvelachtige ligging is het gebied sinds de 15e eeuw een populaire zommerbestemming. De stad werd gesticht in de 7e eeuw voor Christus en was in de 5e eeuw voor Christus een belangrijke macht in Midden-Italië. Hij raakte in verval nadat de Romeinen in de 1e eeuw voor Christus Florence hadden gesticht. Na de nederlaag tegen Florence in 1125 raakte Fiesole in verval en veel Etruskische en Romeinse overblijfselen bleven ongestoord liggen tot de opgravingen van 1870. De buitengewoon interessante opgravingen staan garant voor een leuk dagje uit. Men heeft hier ook een Romeins badcomplex en de resten van een Etruskische tempel aangetroffen.

Oude stad : Hotel Fiesole

Fiesole is een van oorsprong Etruskisch stadje (15.000 inwoners) en ligt in een idyllisch landschap boven florence. Alleen al vanwege de uitzichten op de stad is de rit hierheen al de moeite waard. Na een tocht over bochtige wegen arriveert u op de Piazza Mino da Fiesole met de Duomo San Romolo en de alles overheersende klokkentoren. In het noorden begint de archeologische wijk met zijn Romeinse Theater dat plaats biedt aan 3000 toeschouwers en ‘s zomers wordt gebruikt voor concerten.

Piazza Mino da Fiesole en Duomo San Romolo

Het kleine Mueseo Archeologico verzamelt  vondsten uit de Romeinse en Etruskische tijd. In het aangrenze Antiquarium Costantini worden voorwerpen van Italisaans, Grieks en Etruskisch aardewerkt tentoongesteld.

Museo Archeologico