De stad aan de Arno is het toeristische hoogte­punt van Toscane, een reusachtig openlucht­museum waar de geschiedenis van de renais­sance en het humanisme voor het grijpen ligt. Tegenwoordig is het de hoofdstad van de regio Toscane. Naast handel, bankwezen en wetenschap is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Vijftigduizend van de 370.000 inwoners zijn student. Florence is een geweldige stad om te bezoeken en te verblijven. Met vele honderden sfeervolle restaurantjes, cafés, musea, evenementen, kunst & cultuur en leent zich bij uitstek om de rest van het prachtige Toscane te bezoeken. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: elk jaargetijde heeft zijn eigen charme en  er is altijd veel te doen.

Ponte Vecchio

Evenementen

Winkelen

Restaurants

Café’s

Piazza del Duomo

David van Michelangelo

Uffizi Gallerij

Copyright © Alle rechten voorbehouden Hotelflorence.be  Disclaimer   |  Linkpartners  |  Contact

HOME Geschiedenis Florence Eten & Drinken in Florence Winkelen in Florence Bezienswaardigheden Florence Evenementen Florence Omgeving Florence

Hotelflorence.be, de specialist in hotels in en rondom Florence

Hotelflorence.be :

• direct zoeken

• veilig boeken

• keuze uit meer

  dan 300 hotels

• voor elk budget

• laagste

   prijsgarantie

• veel reviews

• veel foto’s


Verras uw partner !

‘Firenze” staat bekend om de vele kunstschatten en culturele evenementen

Diverse

Aanbiedingen

Ook de omgeving is het bezoeken meer dan waard !

HOME
Ontdek het
Sfeervolle Florence
De David van Michelangelo Direct
Hotel
Zoeken en
Boeken
(klik!)

Plattegrond Florence

Eten & Drinken in Florence Eten & Drinken in Florence Winkelen in Florence Evenementen Florence Ponte Vecchio Piazza del Duomo David van Michelangelo Uffizi Gallerij Plattegrond Florence Omgeving Florence Muziekfestival Maggio Musicale Fiorentino

Palazzo Vecchio (het Oud Paleis)

Het Palazzo Vecchio vervult nog steedss zijn oorspronkelijke functie als stadhuis van Florence. Met het hijsen van een enorme klok naar de top van de imposante klokketoren was het gebouw in 1322 voltooid. Het palazzo is van buiten vrijwel ongewijzigd, maar het grootste deel van het interieur werd veranderd toen hertof Cosimo I in 1540 er zijn intrek nam. Leonardo da Vinci en Michelangelo werden gevraagd om het interieur opnieuw te decoreren, maar het was Vasari die werk uiteindelijk aannam. Zijn vele fresco’s zijn gewijd aan Cosimo en de vorming van het groothertogdom Toscane. De constructie heeft het machtige, grootse aanzien van een kasteel met torens en tinne, met kraagstenen, twee zones tweelingvensters en, in de nissen onder de balustrade, de stadswapens.

Palazzo Vecchio : het vroegere en huidige Stadhuis

Eleonora was de vrouw van Cosimo I en had eigen vertrekken die versierd waren met voorstellingen van eerzame vrouwen zoals Penelope, die trouw wacht op de thuiskomst van Odysseus. Een ander bijbels freso is dat can Cappella di Eleonora : Egyptische soldaten op jacht naar Mozes verdrinken in de Rode Zee door Bronzino in de kapel van Eleonora van Toledo.


Wilt u een hotel in Florence boeken dichtbij Palazzo Vecchio ? Klik dan hier voor het direct zoeken en boeken van hotel Florence.

Eleonora van Toledo