De stad aan de Arno is het toeristische hoogte­punt van Toscane, een reusachtig openlucht­museum waar de geschiedenis van de renais­sance en het humanisme voor het grijpen ligt. Tegenwoordig is het de hoofdstad van de regio Toscane. Naast handel, bankwezen en wetenschap is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Vijftigduizend van de 370.000 inwoners zijn student. Florence is een geweldige stad om te bezoeken en te verblijven. Met vele honderden sfeervolle restaurantjes, cafés, musea, evenementen, kunst & cultuur en leent zich bij uitstek om de rest van het prachtige Toscane te bezoeken. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: elk jaargetijde heeft zijn eigen charme en  er is altijd veel te doen.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Evenementen in Florence

Evenementen

Winkelen in Florence

Winkelen

Restaurants

Interessante cafés in Florence

Café’s

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo

De David van Michelangelo

David van Michelangelo

Uffizi Gallerij

Copyright © Alle rechten voorbehouden Hotelflorence.be  Disclaimer   |  Linkpartners  |  Contact

Hotelflorence.be, de specialist in hotels in en rondom Florence

Hotelflorence.be :

• direct zoeken

• veilig boeken

• keuze uit meer

  dan 300 hotels

• voor elk budget

• laagste

   prijsgarantie

• veel reviews

• veel foto’s


Verras uw partner !

‘Firenze” staat bekend om de vele kunstschatten en culturele evenementen

Diverse

Aanbiedingen

Ook de omgeving is het bezoeken meer dan waard !

HOME Ontdek het  Sfeervolle Florence De David van Michelangelo

Plattegrond Florence

Eten & Drinken in Florence Eten & Drinken in Florence Winkelen in Florence Evenementen Florence Ponte Vecchio Piazza del Duomo David van Michelangelo Uffizi Gallerij Plattegrond Florence Omgeving Florence Muziekfestival Maggio Musicale Fiorentino

Uffizi Gallerij

Het Uffizi is gebouwd tussen 1560 en 1580 als kantoor (Uffizi)  voor de nieuwe Toscaans regering van Cosimo I. De architect, Vasari, creëerde met behulp van ijzeren versterkingen opde eerste verdieping een bijna ononderbroeken glazen wand. Vanaf 1581 gebruikten de erfgenamen van cosimo I deze goedverlichte ruimte om de kunstschatten van de Medici-familie tentoon te stellen. Zo ontstond de oudste kunstgallerij ter wereld.Het Uffizi herbergt enkele van de grootste kunstwerken uit de Renaissance. In 1737 schonk anna Maria Lodovica, de laatste van de Medici’s de kunstverzameling aan het volk van Florence.

Uffizi

De kunstverzameling van het Uffizi is gehuisvest op de bovenste verdieping van het gebouw. Antieke Griekse en Romeinse beeldhouwkunst is te zien in de brede gang die rond het hele gebouw loopt. De schilderijen hangen in de kamers naast de gang, in chronologische volgorde zodat de ontwikkeling van de florentijnse kunst te zien is, van de Gotiek tot de Hoge Renaissance en verder. De bekendste schilderijen hangen in de zalen 7 -18.  Bekende werken zijn de Tronende Madonna van Giotto, een mijlpaal in de beheersing van het perspectief. Een ander beroemd werk is de geboorte van Venus uit 1485 van Botticelli die de Romeinse goding van de liefde toont, geboren in een storm in de EgeïscheZee. Ze wordt aan land geblazen door de wind en begroet door een nimfe die klaar staat met een mantel.


Wat is er te zien ?

Rondom het Uffizi heerst een prettige artistieke sfeer en vindt u vele straatartiesten, variërend van talentvolle schilders tot en met beeldhouwers en beeldende kunstenaars. Ook zijn er vele winkeltjes en verkoopkraampjes aanwezig waarbij allerlei Florence gerelateerde produkten worden verkocht als kleine Davids, maar ook antieke spullen. Laat u verbazen door de capriolen van de artiesten terwijl u op een van de vele stenen bankjes van het zonnetje zit te genieten. Daarna slentert u lekker naar de rivier De Arno en zoekt u een van de terrasje op of neemt een kijkje op de Ponte Vecchio. Wilt u een hotel in Florence boeken dichtbij de Uffizi Gallerij ? Klik dan hier voor het direct zoeken en boeken van hotel Florence.

Straatartiesten bij het Galleria degli Uffizi